Antonius kookt

Het is voor ouderen vaak lastig om sociaal actief te blijven, ondanks het toenemend aantal mantelzorgers en buddyprojecten. Thuislozen of mensen met geestelijke gezondheidsproblemen kunnen vaak wel terecht in inloophuizen.Maar niet iedere oudere voelt zich daar thuis. In verzorgingshuizen neemt de werkdruk toe voor het verzorgende personeel, wat ten koste gaat van de persoonlijke aandacht voor de veelal oude en eenzame bewoners. Met wekelijkse maaltijden in het centrum en Haarlem-Noord en maandelijkse high teas in verzorgingstehuizen, wil de Antonius Gemeenschap er voor deze groep mensen zijn met goed eten, aandacht en gezelligheid.

Buurtkeukens

Met een wekelijkse buurtkeuken creëert de Antonius Gemeenschap de mogelijkheid voor oudere, eenzame en/of kwetsbare mensen om anderen te ontmoeten en met elkaar te dineren. Voor vijf euro per persoon kunnen de gasten de ene week in het centrum bij Stem in de Stad en de andere week in Schalkwijk bij het Open Huis terecht. Antonius serveert een drie-gangen maaltijd met koffie en thee tot slot. Reserveren is noodzakelijk en kan online, telefonisch of via de intekenlijst op de locaties:

Locaties
Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22, Haarlem
Open Huis, Professor Boumanstraat 1, Haarlem

vanaf 18.00 tot circa 19.30

High teas

In de verzorgingstehuizen, de Janskliniek, Schalkweide en Woonzorgcentrum Nieuw Delftweide verzorgt de Antonius Gemeenschap maandelijks een high tea. Deze gezellige maaltijd bestaat uit verschillende kleine hapjes, gemaakt en geserveerd door vrijwilligers van de Antonius Gemeenschap. Deze welkome afwisseling op het dagelijkse menu en de liefdevolle aandacht maakt het voor de bewoners en het personeel tot een heerlijke middag.