Terugblik op Vredesweek 2024

De Vredesweek 2024 is goed bezocht, met dit jaar meer evenementen en ook meer bezoekers, waarover wij zeer opgetogen zijn! Bekijk hier een groeiend fotoverslag van de diverse evenementen.

Maar bekijk ook het programma nog even >

Zingen voor vrede in Phil. – za 14 sept. 2024

Uniekoor: inloopkoor onder leiding van Rinske van der Meer en Pianist Martijn Vriesman.

Regenboogviering in de St. Bavo – zo 15 sept. 2024

Scholenproject: Julianaschool – di 17 sept. 2024

Debatavond in de Pletterij – wo 18 sept. 2024

Geslaagd debat over pacifisme in tijden van oorlog.

MET: Rolien Sasse, directeur van vredesorganisatie Pax Peter Wijninga van het Haags Centrum voor Strategische Studies Frederique Mol, lid van de Groen Links statenfractie in Zeeland.

Avond over de geschiedenis én actualiteit van de protestsong – do 19 sept. 2024

Met veel voorbeelden van- en verhalen over protestsongs door Michael Struis van de Antonius Gemeenschap en muzikant Yorrick van Norden, die zelf een aantal liederen voor zijn rekening nam.

Vredesoptocht! – vr 20 sept. 2024

 

(Uit: Weekblad Haarlem)

Labyrint van Stadsklooster – za 21 sept. 2024

Impressie van het Labyrint georganiseerd door Stadsklooster in de kerk van de Remonstranten. Je loopt in stilte de weg naar de kaars en terug en ondertussen wordt je vredeswens steeds duidelijker. Na afloop kon je jouw wens opschrijven en ophangen.

Aperitief voor de Ziel – za 21 sept. 2024

In het Aperitief voor de ziel zetten de vertegenwoordigers van de Oud Katholieke kerk en Remonstrantse kerk hun handtekening onder het Vredesconvenant. In de bijeenkomst worden kraanvogels uitgedeeld die eerder op de dag werden gevouwen in het Stadsklooster. De viering werd opgeluisterd door sing-a-song writer Ivo Bernard.

Multiculturele avond – za 21 sept. 2024

Tijdens de multiculturele avond op zat 21 sept werden vluchtverhalen gedeeld via dans, muziek zang en presentaties. Grote opkomst van 120 gasten van diverse afkomst.

Ook basisschool De Zonnewijzer deed mee aan de Vredesweek

De leerlingen van groep 8a waren aan het brainstormen over hun ideeën toen wethouder Bas van Leeuwen binnenstapte. Twee leerlingen lazen de twee verhalen voor die wij vorige week tijdens HVO in de Vredesweek hadden besproken. De wethouder vroeg aan de leerlingen waar de verhalen over gingen en hoe ze dat in het dagelijks leven kunnen toepassen/ zien in de maatschappij. Samen leven… dat is ook keuzes maken in onze samenleving. Ruzie hoort erbij, maar soms kan je ook kiezen om tot 10 te tellen en een andere oplossing te kiezen, om zo de vrede te bewaren/ bewaken. Aan het eind mochten ze brede vragen stellen aan de wethouder en vertelde hij over zijn functie. 
Wat fijn dat Bas even tijd kon maken! Het was een mooie inspirator aan het eind van de week en (wie weet) een voorbeeld voor deze generatie.

 

Afsluiting van de Vredesweek- zo 22 sept. 2024

De afsluiting van de Vredesweek vond plaats in een bomvolle Lutherse kerk met voorgangers van verschillende religies en levensbeschouwingen. Aan het eind werd onderling de Vredeswens uitgewisseld. Een gelegenheidskoor bestaande uit zangers van verschillende kerkkoren zongen liederen van Pärt en Mendelssohn.

Aan de buitenkant

Gedurende de Vredesweek hing de banner van Pax Nederland aan de gevel van de Oud Katholieke kerk en de Vredesvlag wapperde in top